Inkivääriteestä terveyttä

image

Tilasin Hyvinvoinnin tavaratalosta kristallisoitua inkivääriä. Kristallisointi tarkoittaa samaa kuin kandeeraaminen eli sokerilla säilöminen.

image

Mihinkäs näitä kauniita inkiväärikuutioita käyttäisi? No esimerkiksi jäätelöön,  kakkujen koristeeksi,  puuroon tai mysliin. Ne toimivat konvehteina kahvin kanssa kun ne dippaa suklaaseen. Kauhaa ja rakkautta -blogissa sokeroituja inkiväärin palasia oli käytetty banaanikakussa (kommenttiosiossa löytyy muuten monipolvinen keskustelu sekä kandeeraamisen käsitteestä että bloggaamisesta).

image

Kokeilin lisätä inkivääriteehen muutaman sokeroidun inkiväärin palasen. Ne vahvistivat teen omaa makua ja sokeri suli kuutioiden päältä.  Palaset maistuivat nyt todella voimakkaasti inkivääriltä, joten ihan palanen tai pari kupilliseen todellakin riittää.

Inkivääri on muuten varsinainen supermauste, jonka käyttöä kannattaa opetella. Kasvitieteen professori Sinikka Piipon Elinvoimaa mausteista -kirjassa (josta on tulossa juttua myöhemmin) on pitkä listaus inkiväärin terveysvaikutuksista. Sillä on muun muassa korkea antioksidanttisuusarvo, ja se vaikuttaa edullisesti verenpaineeseen. Se toimii rohtona sydämelle, verenkiertoelimistölle ja lääkkeenä flunssaan. Inkiväärillä on käyttöä myös ruoansulatuksen apuna ja pahoinvoinnin ehkäisemisessä. Inkivääri auttaa polttamaan rasvaa, joten sen voi ottaa laihduttamisen avuksi aineenvaihduntaa nopeuttamaan.

Kohtuullisuus inkiväärin käytössä kuitenkin kannattaa. Normaaliannoksina – mikä tarkoittaa tavallista ruoanlaittoa – mauste on turvallinen. Liikaa käytettäessä inkivääri voi jopa lamata keskushermoston tai aiheuttaa rytmihäiriöitä. Runsas käyttö viittaa inkivääristä valmistettujen rohdostuotteiden annosteluun suosituksia reippaasti suurempina määrinä.

Jos palaan inkivääristä vielä hieman bloggaamiseen; rentouttavan joululoman lähetessä loppuaan Yrtteilyjä -blogi siirtyy postaustahtiin, joka onnistuu arkisen elämän ohessa. Tämä tarkoittaa kahta postausta viikossa. Ajattelin, että postausten ilmestymispäivät olisivat keskiviikkona ja sunnuntaina aamulla. Olet lämpimästi tervetullut jatkossakin lukemaan ideoita yrttien käytöstä ja kotikosmetiikkakokeiluista!

Mainokset

One thought on “Inkivääriteestä terveyttä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s