Vartin huulirasva

Tänään tarkoitukseni oli postata nokkosella terästetyn proteiinipannarin ohje, mutta jouduin toteamaan, että resepti vaatii jatkojalostusta. Siitä siis kenties myöhemmin, jos päädyn johonkin toimivaan ohjeeseen. Pannukakku tuntuu epäonnistuvan minulta kerta toisensa jälkeen, enkä ymmärrä miksi. Perheen paremmin kokkaava puolisko väittää, että ongelmanani on liika soveltaminen. Siinä saattaa kyllä olla perää…

Joka tapauksessa nokkonen sopii makunsa puolesta kyllä pannukakkuun hyvin, ja kuivaakin nokkosta voi siihen käyttää, kunhan sitä pehmittää vähän aikaa ennen käyttöä kuumassa vedessä.

Kerron sen sijaan, miten minulta onnistui huulirasvan teko vartissa. Voice.fi -sivustolta löysin pikaohjeen huulirasvan tekoon. Siellä huulirasvan mainittiin valmistuvan 5 minuutissa, mutta ihan tällä aikataululla homma ei minulta luonnistunut.

Kehittelin reseptiä eteenpäin, koska Voicen ohje johti ensi yrittämällä liian kovaan lopputulokseen. Ohjeen briljanttius piili siinä, että mehiläisvaha ja sheavoi sulatetaan mikrossa vesihauteen sijaan. Helppoa ja toimivaa!

Huulirasvan teossa olennaista on saada sopivan jämäkkää massaa, etenkin jos rasva on tarkoitus säilyttää puikkomuodossa. Alla olevalla ohjeella sainkin aikaiseksi pehmoisen ja huulille sulavan rasvan, joka myös tuoksui hyvälle makuöljyn ansiosta.

Vartin huulirasva

  • 4 rkl mehiläisvahaa
  • 1 tl sheavoita
  • 5 rkl manteliöljyä
  • 2 tl arganöljyä
  • 2 tl E-vitamiiniöljyä
  • 14 tippaa sitruunakarkki -makuöljyä

huulirasva3.jpgLisäksi tarvitset huulirasvaputkiloita ja/tai pieniä kannellisia metalli- tai muovirasioita säilytykseen. Meiltä löytyi lasten lelujen joukosta pieni Hello Kitty -rasia, jonka keitin ennen käyttöä. Loput rasvat kaadoin uusiin huulirasvahylsyihin, joita voi ostaa esimerkiksi kosmetiikan tai saippuan valmistukseen erikoistuneita kaupoista samoin kuin rasvoihin tarvittavia ainesosia.

Valmistukseen tarvittavia välineitä ovat mikron kestävä sulatusastia, jossa on mielellään terävä kaatonokka tai erikseen pieni suppilo seoksen säilytysastioihin kaatamista varten sekä tee- ja ruokalusikoita.

Homma menee näin: ensin mehiläisvaha ja sheavoi sulatetaan mikrossa n. 2 minuuttia 800 W teholla. Sulatin aineet nesteeksi saakka, jotta sain aikaa jatkotyöstämiseen. Seos nimittäin alkaa jähmettyä välittömästi.

Sitten lisäsin öljyt ja sekoitin lusikalla. Huulirasvaputkilot sidoin toisiinsa kiinni kumilenkillä, jotta ne pysyivät pystyssä, kun kaadoin seoksen niihin. Massan jähmettymisessä kesti noin 10 minuuttia.

huulirasva2b.jpg

Huulirasva on kulutustuote, jota tarvitaan etenkin talvella. Sitä myös kulkeutuu väistämättä huulilta suuhun, joten on mukavaa tehdä huulirasvoja, joiden inci-lista eli ainesosaluettelo on lyhyt ja laadukas. Omatekoisen huulirasvan hintakaan ei päätä huimaa. Laskin, että kahdeksan huulirasvaputkilon sisällön hinnaksi tuli noin 4 euroa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s