Kesäunelmia ja mobiilisovelluksia

siemenluettelo
Just postilaatikosta haettu.

Alkukevään Tapaus on käsillä! Postilaatikkoon tipahti toissapäivänä Hyötykasviyhdistyksen siemenluettelo. Jos loppukesällä olinkin ryytynyt puutarhahommiin, niin tähän aikaan vuodesta mieli jo suuntaa kevääseen ja uusiin viljelykokeiluihin.

yrtit.jpgTapanani on selata siemenluettelo läpi moneen kertaan, edestakaisin, jonka jälkeen soitan veljen puolisoineen kahvikupin ääreen miettimään yhteistilausta. Keskustelut meillä menevät vuosi toisensa jälkeen suurin piirtein näin: ”Tänä vuonna ei sit kauheasti mitään. Ihan vaan kurkku, tomaatti, paprika, no salaatti täytyy olla ettei tarvitse kaupasta ostaa ja jotain yrttejä..Niin jos kumminkin chiliä ja ja…” Näin se menee.

parvekeyrtit.jpg
Paprikaa ja salaattia parvekkeella.

Harrastin parvekeviljelyä asuessamme ennen lapsia kerrostalossa. Nykyisellä pihalla on useampia paikkoja kokeilla kasvatusta. Kuvia kuitenkin huomaan ottaneeni kasveista viime vuosina vähemmän. Kuvauskohteiksi valikoituivat yhä useammin lapset ja sittemmin perheeseen tullut koira.

meloni
Just postilaatikosta haettu.
ufokurpitsat
”Ufokurpitsat”
tomaatti_parvekkeella3
Kirsikkatomaatti tuotti lasitetulla parvekkeella hyvin satoa.

Yrtteilijän avuksi on muuten kehitetty mobiilisovelluksia, joista voi olla iloa keväällä ja kesällä luonnossa liikkuessa. Suomen luonto -lehdellä on mainiot villiyrttisivut ja siellä on esitelty lehden Villivihannes-mobiilisovellus puhelimille. Sovellus maksaa 2,99 euroa ja tällä hinnalla saa tuhdin tietopaketin suomalaisista villivihanneksista; niiden tunnistamisesta, käytöstä ja resepteistä. Tunnistaminen tehdään sovelluksesta löytyvien piirrettyjen kuvien perusteella. Sovellus on saatavissa IOS-, Android ja Windows-puhelimiin.

Toinen kiinnostava sovellus on maksuton Plantnet, joka tunnistaa kasveja puhelimella otetun kuvan perusteella. Otat siis kuvan kasvista, jonka haluat tunnistaa ja sovellus etsii parhaiten kuvaa vastaavan lajin. Kokeilin tätä muutaman kerran työpaikan pihalla, eikä tunnistus mennyt silloin ihan nappiin. Mutta toisaalta silloin oli jo talvi, räntäsade ja hämärää. Ehkei parhaat olosuhteet kuvantunnistukselle ylipäätään. Tämä sovellus täytyy ottaa keväällä uudelleen kokeiluun! Sovellus on saatavilla IOS- ja Android-laitteisiin.

Puutarhaviljelijän sovelluksiin en ole törmännyt, mutta enpä ole toisaalta vielä aktiivisesti ymmärtänyt etsiäkään. Tiedätkö sinä hyviä mobiilisovelluksia villiyrtteilijälle tai kotipuutarhurille, joita kannattaisi kokeilla?

Kuvat
Pihlajanmarja: http://www.freeimages.com, grethe boe: rowan glory
Ruohosipuli:www.freeimages.com, bura: herbs
Minttu: http://www.freeimages.com, cristiana serpa: vegetables
Voikukka: http://www.freeimages.com, frederik valmon: dandelion
Persilja: http://www.freeimages.com, o w: parsley
Muut kuvat omia
Mainokset

3 thoughts on “Kesäunelmia ja mobiilisovelluksia

 1. Ai, että miten tuo postauksesi alku kuulostaa tutulle, mutta… josta olen pikkuhiljaa suureksi onnekseni pääsemässä eroon. Viime vuosiin asti olen joka syksy todennut, että ei koskaan enää samanlaista kasvimäärää, ja aina talvipakkasilla olen huomannut esikasvattavani jos mitäkin seuraavaa kesää varten. Niin ne pyhät lupaukset aina unohtuvat.

  Nyt se on loppu, sillä huomaan, että vaikka olen maaseudun kasvatti ja nykyiselläänkin olisi plantaasia jonkinasteiseen viljelyyn, ei pinna ja taito riitä, ”Kasvimaalla” rehottaa lähes poikkeuksetta rikkaruohot eivätkä istuttamani kasvit.

  Nautin siis vain muiden aikaansaannoksista – ja ihanista blogikuvista. Onneksi tälle rouvalle on tarjolla edes ne <3.

  Liked by 1 henkilö

  1. Ihanaa että olet käynyt kommentoimassa! Löysin kommenttisi vasta nyt, jostain syystä wordpress ei näytä tuolla statistiikan puolella näitä vaikka siellä periaatteessa pitäisi näkyä. Aina opin uutta tekniikasta! 😀 Mukavaa sunnuntaita!

   Tykkää

  2. Viljelyväsymys iskee jossain vaiheessa kesää varmasti. Yritän valita sellaisia lajikkeita, jotka varmasti tuottavat jotain (tomaattien kanssa on silti käynyt viime kesinä huonosti) ja jotka on helppo hoitaa. Lajien vaihto voi innostaa hoitamaan tai sitten vaan pitää kokonaan taukoa ja jatkaa joskus, jos homma vielä kiinnostaa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s