Ruusuista hemmottelua kuivalle iholle

Nyt tulee ohje kasvovedelle,

 • joka toimii hyvin
 • joka on edullinen valmistaa
 • jonka inci on tosi lyhyt

Minun on pitkään tehnyt mieli valmistaa kuivalle ja couperoottiselle iholle soveltuvaa kasvovettä. Lähtökohta kasvoveden rakentelussa oli se, että aine paitsi puhdistaa viimeiset meikin rippeet kasvoilta, myös raikastaa ja kosteuttaa ihoa.

Yleisesti kasvoveden pohjana voi käyttää monenlaisia nesteitä, esimerkiksi seuraavia:

freeimages_rose-ii-armend (ad)Valmista tai itse tehtyä ruusuvettä (voit kokeilla tehdä ruusuvettä itse esim. tällä Voi hyvin -lehden ohjeella. Käytä ruusuveden pohjana puhdasta vettä, esimerkiksi sterilisoitu vesi apteekista).

Ruusuvesi sopii erityisesti kuivalle, herkälle ja couperoottiselle iholle.

 

Feed free to use for anything.Kamomillavettä esimerkiksi haudutettuna kamomillateepussista.

Kamomilla vaikuttaa ihoa rauhoittavasti. Sopii kaikille, myös herkälle ihotyypille.

 

 

freeimages_macro-cucumber-rick_beddieKurkkuvettä (kurkkuviipaleet kannuun ja kannu jääkaappiin, kannattaa suojata kelmulla tms. ettei muista ruoista tartu hajuja).

Kurkulla on iholle raikastava ja ihohuokosia supistava vaikutus. Sopii kaikille, erityisesti rasvaiselle iholle.

 

Jasmine Green TeaVihreää teetä (vihreä tee haudutetaan ja jäähdytetään ennen käyttöä).

Vihreä teen sanotaan kosmetiikassa pitävän yllä ihon kuntoa, eli sopii ikääntyvälle iholle. Se myös sekä puhdistaa että rauhoittaa, eli sopii acneiholle.

 

Tähän testiin valitsin 50 ml valmista ruusuvettä. Edellä mainitut nesteet toimivat itsessäänkin kasvovetenä, mutta pohjaan voi hyvin lisätä erilaisia tehoaineita. Koska itselläni sattuu olemaan ihotyyppi, joka imee kaiken mahdollisen siihen lykättävän kosteuden, haluan myös kasvoveden olevan mahdollisimman kosteuttava. Täydensin ruusuvettä arganöljyllä.

Eri ihotyypeille sopivat erilaiset öljyt. Näistä on kirjoitettu esimerkiksi Kiitos hyvää -blogissa. Arganöljyn valitsin, koska sitä on hehkutettu sopivaksi ikääntyvälle ja kuivalle iholle. Tosin googlailtuani siitä tietoa ainakaan Uusi musta -blogissa ei peukutettu arganöljyn puolesta, koska Argania spinosa -puun hedelmien hamstraaminen kosmetiikassa käytettävän öljyn tuotantoon uhkaa hävittää metsät, joissa arganpuita kasvaa. Hmm, tämä laittaa harkitsemaan arganöljyn käyttöä jatkossa. Kuivalle iholle on olemassa kyllä muitakin sopivia öljyjä.

Kaadoin huumaavan hyvälle tuoksuvan ruusuveden spraypulloon, ja tiputin öljypullon omalla pipetillä n. 8 tippaa öljyä sekaan. Sitten reipas ravistus ja öljy hajosi pienen pieniksi pisaroiksi ruusuveden sekaan. Valmista.

kasvovesi1Kasvovesi tuoksuu hyvälle ja puhdistaa hellävaraisesti. Omissa kauneudenhoitorutiineissani kasvoveden toimivuuteen vaikuttaa myös hyvä spraypullo, josta saa tasaista ja hienojakoista suihketta suoraan kasvoille. Hyviä tyhjiä spraypulloja myydään ainakin kotikosmetiikkatarvikkeita myyvissä kaupoissa.

Ruusuinen kasvovesi kuivalle iholle

 • 50 ml ruusuvettä
 • 8 tippaa arganöljyä

Valmistan varmasti seuraavankin kasvoveden tällä reseptillä. Ensi kerralla aion kuitenkin laittaa muutaman tipan enemmän öljyä. Kosmetiikassa paljon käytettyä E-vitamiinia voisin kokeilla lisätä myös.

Olen tähän mennessä käyttänyt puolet 50 ml kasvovesisatsista. Säilytän kasvovettä vessassa pesualtaan reunalla. Säilyvyydessä ei ole ollut mitään ongelmia (joita voisivat olla muun muassa ihon ärsyyntyminen ja punoitus, veden muuttunut haju tai sen rakenteen muutos). Kotikosmetiikan säilöntäaineita on kuitenkin olemassa, jos säilyvyys arveluttaa. Esimerkiksi polysorbaatti 80 on yksi elintarvikkeissa ja kosmetiikassa käytetty lisäaine, joka voisi sopia tähän tarkoitukseen (en ole tätä vielä itse kokeillut).

Ja mikä on hinta tälle kasvovedelle? 50 ml luomulaatuista ruusvettä maksoi 3,30 e. Muutama tippa arganöljyä tuo muutaman kymmenen senttiä tähän päälle. Eli kokonaishinta pullon sisällölle on 3,50 euroa. Aikaa valmistamiseen kului 5 minuuttia. Suosittelen kokeilemaan!

EDIT: Säilöntäaine ei ole nimeltään polysorbaatti 80, vaan esim. Geogard Ultra. Tosin tätä en ole siis kokeillut, joten toimivuudesta en osaa sanoa mitään.

Kuvat:
Pääkuva ruusuista: http://www.freeimages.com, Stephanie Berghaeuser: roses Pikkukuva ruusuista: http://www.freeimages.com, Armend (AD): rose ii Kamomillan kukat: http://www.freeimages.com, Ulf Hize: chamomile Kurkku: http://www.freeimages.com, Rick Beddie: macro cucumber Vihreä tee: http://www.freeimages.com, parisassoc: jasmine green tea Kasvovesi: Virpi Hirvensalo
Mainokset

2 thoughts on “Ruusuista hemmottelua kuivalle iholle

 1. Tuon Geogard Ultrankin sisältämät aineet löytyvät kyllä sitä myyvien kauppojen tiedoista. Kovin montaa eri säilöntäainetta ei suomalaisilta toimittajilta löydy, mutta kyllä ne kotioloissa ja pienissä erissä toimivat vallan mainiosti. Valmiina ostetuissa ruusu- ja muissa kukkaisvesissä on yleensä jotakin säilöntäainetta jo mukana, eihän sekään muuten vesipitoisena säilyisi.

  Tykkää

  1. Kiitos tiedosta! Aloittelevana kosmevalmistuksen kokeilijana tämä on hyödyllistä infoa. Mietinkin, että miten kasvovesi säilyy noin hyvänä. 😀

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s