Tee itse heleyttävä ananasnaamio

Talvipakkasilla yrttien kasvatus on vielä päiväunelmointia, joten on aikaa kokeilla kotikosmetiikkaa. Couperosa-ihoisena pidän kovasti entsyymikuorinnoista. Ne heleyttävät ihoa raastamatta sitä kuten mekaaniset kuorinnat. En ollutkaan ajatellut, että entsyymikuorinnan voisi tehdä itse, kunnes löysin ohjeen nostalgisesta Kristiina Ounapuun ja Anu Rannan kirjasta Kosmetiikkaa kotikonstein (1984).

freeimages_pineapple-EmZed.jpgKirjassa on resepti kuorivaan papaijanaamioon. Lähikaupasta löytyi kuitenkin vain ananaksia, joten otin yhden sellainen mukaan kotiin ja kokeilin sillä naamion tekoa.

Ananaksessa on bromelaiini -nimistä entsyymiä, joka hajottaa ihon pinnalla hilseileviä kuolleita ihosoluja. Bromelaiini on sama entsyymi, joka mureuttaa ananasmehussa marinoitavaa lihaa ja kirvelee kielellä kun syöt ananasta.

Kuoriva ananasnaamio

  • pala ananaksesta (n. 1/6 osa)
  • 1 rkl perunajauhoa (tai maissijauhoa, arrowjuurta)
ananassosetta
Ananas soseutetaan ja sekoitetaan perunajauhojen kanssa paksuksi tahnaksi.

Soseuta ananas ja sekoita perunajauhojen kanssa paksuksi seokseksi. Levitä tahna kasvoille silmänympäryksiä välttäen. Anna vaikuttaa 10-15 minuuttia ja huuhtele pois. Naamio aiheuttaa kasvoilla pientä nipistelyä, mikä kuuluu asiaan.

ananasnaamio
Vakavaa puuhaa tuo naamion kokeilu.

Ananasnaamio tosiaan toimii kuten pitääkin! Ihosta tuli samettisen pehmeä ja heleä. Kosteutta se kuitenkin kaipaa kuorinnan jälkeen. Kannattaa siis levittää lopuksi iholle sopiva kasvovoide tai öljy (tai etenkin illalla molemmat, jos iho on kuiva).

Jos seosta jää, loput voi laittaa vaikka rahkaan, pirtelöön tai puuron sekaan.

Jos tuoretta ananasta ei ole saatavilla, mutta kotitekoisen entsyyminaamion teko kiinnostaa, voit kokeilla myös papaijaa tai kiiviä.

Kuvat:
Leikatut ananakset: http://www.freeimages.com, EmZed: pineapple
Kokonainen ananas: http://www.freeimages.com, jubenica: pineapple
Advertisements

3 thoughts on “Tee itse heleyttävä ananasnaamio

    1. Tiia, kiitos ihana kommenteistasi tänne mun blogiin! ❤ Löysin ne tekniikkanerona vasta nyt…😀 Ensi kerralla osaan reagoida nopeammin. 😊

      Tykkää

    2. Niin kyllä, ananasta kannattaa myös syödä, se tehostaa ruoansulatusta ja vaikuttaa tulehduksia ehkäisevästi. Tosin sain kyllä kunnon flunssan, vaikka olen syönyt ananasta tässä viime aikoina aika runsaasti. 😀

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s