Pikaruokaa pihalta

Olen nopeasti valmistettavien ja terveellisten ruokien ystävä. Lauantaina valmistin pikasapuskaa oman pihan villiyrtteistä.

wp-1463906557932.jpeg

Litulaukka kukkii alkukesällä. Sen lehdet maistuvat hennosti valkosipulilta. Vanhemmiten litulaukka muuttuu kitkerän makuiseksi, joten se kannattaa poimia mukaan nuorena.

wp-1463905856464.jpeg

Litulaukasta valmistin munakkaan.

 

wp-1463905917802.jpeg

Piha on nyt täynnä voikukkaa nuppuina ja kukkina. Osan nupuista pakastin talvea varten.

wp-1463905953938.jpeg

Loput nupuista paistoin pannulla voissa. Hyvää! Mausteeksi ei tarvita mitään muuta.

Tänään ajattelin kokeilla voikukan kukista jotain. Löysin houkuttelevan hilloreseptin, mutta katsotaan mitä kukista lopulta syntyy. Siitä blogissa piakkoin!

 

Kuvat: Virpi Hirvensalo
Advertisements

6 thoughts on “Pikaruokaa pihalta

  1. Täällä on yksi rouva niin kädet sidottuina omaan työarkeensa, että tämä blogikommentointi on jäänyt ihan huikaisevan vähäiselle. Hengessä mukana ollaan kuitenkin.

    Ja ainakin Instassa pääsee päivittäin mukaan tunnelmaan. Bongasin sieltä erään voikukkanuppukuvasi ja alkoi rehellisesti ihan naurattaa; voi veljet, kun osaisi/malttaisi/rohkenisi tehdä tuosta viheliäisestä, mutta kauniista rikkaruohosta itsekin itselleen tuollaista herkkua.

    Luonto on tarjonnaltaan kyllä todella ihmeellinen!

    Tykkää

    1. Kevään kiireisintä aikaa eletään täälläkin työrintamalla, juuri kun villiyrttisesonki on parhaimmillaan. Joten ymmärrän hyvin – ja sama tunne täällä.

      On aika mahtavaa, että käden ulottuvilla kasvaa niin monenlaista ravinnoksi kelpaavaa. Vaatii vähän ajattelutavan muutosta ja pienimuotoista kokeilua, jotta villiyrtit löytävät lautaselle asti. Mutta tämäkin harrastus voi viedä mukanaan!

      Hei, tämä on sellainen aihe, josta täytyy kirjoittaa oma postaus. Kiitos inspiraatiosta Rouva Sana ja voimia loppukevääseen! 🙂

      Tykkää

  2. Arvostan ihmisiä, jotka osaavat käyttää luonnon antimia hyväkseen ja tehdä niistä maittavaa ruokaa. Tuossa vastaatkin Rouva Sanalle, että vaatii ajattelutavan muutosta, jotta villiyrtit löytyvät lautaselle asti. Kerrassaan oivaa ajattelun tuuletusta tuo. Ja voikukan kukista hilloa!
    Olen kuulolla!
    Ps. Tuo litulaukkamunakas näyttää tosi herkulliselta. Ja paistettuja voikukannuppuja, uskaltaisinkohan maistaa 🙂

    Tykkää

    1. Kiitos Tuula, mukavaa että jäät kuulolle! ❤

      En olisi itsekään uskonut, että voikukan nuput voivat olla hyviä. Mutta kyllä vaan kun ne paistaa kunnolla oikeassa voissa. Jopa 9-v. tyttäreni mielestä nuput maistuivat maukkaalle. Ja se on minusta paljon se, jos lapsikin niistä tykkää!

      Tykkää

    1. Kiitos kovasti! ❤ Pikkuhiljaa opiskelen, mitä kasveja kannattaa käyttää ruoaksi ja mikä sopii kosmetiikaan. Ihan omasta pihastakin löytyy tosi paljon hyödynnettävää.

      Sinulla on hienoja kuvia ja hetkiä ikuistettuna blogissasi. Niitä on ilo katsella. 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s