Mustikoista salaattia ja proteiinivälipalaa

Koska metsät ovat nyt pullollaan mustikkaa, katsastetaan pari mustikkareseptiä.

wp-1468164441784.jpeg

Ensimmäinen ohje on värikäs mustikkainen parsakaalisalaatti heinäkuun lounaille tai iltapalaksi. Toiseksi valmistetaan kesäkeleihin sopivia jäisiä proteiinipaloja mustikoista, nokkosesta ja kreikkalaisesta jogurtista.

 

Mustikkainen parsakaalisalaatti

Salaatti:

  • 1 kpl parsakaalin kukinto
  • 3 dl mustikoita
  • 0,5 dl punasipulia pilkottuna
  • 1,5 dl kuivatuja karpaloita
  • 1 dl auringonkukan siemeniä
  • 1 omena

Kastike:

  • 3 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl unikonsiemeniä
  1. Pilko parsakaalit suupaloiksi ja jos haluat, höyrytä nopeasti rapeiksi, tai laita salaattiin raakana.
  2. Pilko omena ja laita palat astiaan, johon lisäät sitruunamehua päälle.
  3. Pilko myös punasipuli.
  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään salaattikulhoon.
  5. Tee kastike sekoittamalla kastikkeen ainekset keskenään.
  6. Kaada salaattikastike salaatin sekaan.

 

wp-1468164104518.jpeg

wp-1468164351608.jpeg

Jäiset jogurttiproteiinipalat

  • 3 dl kreikkalaista jogurttia
  • 2 rkl hunajaa
  • 3 dl mustikoita
  • 1,5 dl mantelilastuja
  • kourallinen kuivattua nokkosta tai 0,5 dl ryöpättyä tuoretta nokkosta

Lisäksi tarvitset isoja tai pieniä muffinssimuotteja esimerkiksi silikonisena tai paperisena. Jääpalamuoteista nämä irtoavat huonosti.

  1. Sekoita ainekset keskenään.
  2. Murskaa kuivattu nokkonen hienoksi murusiksi seoksen joukkoon tai hienonna tuore ryöpätty nokkonen veitsellä ja lisää seokseen.
  3. Jaa seos muotteihin ja laita pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi.

 

wp-1468164669977.jpeg

Proteiinipaloissa on mukavasti pureskeltavaa mantelilastujen ansiosta.

Ravintosisällössäkään ei ole valittamista. Jogurtissa ja mantelissa on paljon proteiinia ja jälkimmäisessä myös muun muassa E-vitamiinia, kalsiumia ja magnesiumia. Nokkonen tuo välipalaan antioksidantteja, kivennäisaineita ja vitamiineja, esimerkiksi rautaa ja C-vitamiinia.

Hunajan määrää voi vähentää puoleen, jos haluaa pärjätä vähemmällä makeutuksella.

wp-1468169148708.jpeg

Palat kannattaa syödä lautaselta lusikalla. Sormissa ne sulavat tosi nopeasti sotkien kädet.

Reseptit löytyivät Yummly-palvelun kautta. Proteiinipalaohje on sovellettu Capturing joy -blogin Blueberry Youghurt Protein Bites -ohjeesta. Mustikkasalaattiohje on puolestaan Kristine’s kitschen -blogista nimellä No majo Broccoli Salad with Blueberry and Apple.

Kuvat: Virpi Hirvensalo

 

wp-1468174315136.jpegEdit: Toinen setti proteiinipaloja mustikoilla ja mansikoilla lähti melkein  heti perään pakkaseen. Tekivät hyvin kauppaansa!

 

Mainokset

6 thoughts on “Mustikoista salaattia ja proteiinivälipalaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s