Kinuski-omenatikkarit

Jos kauraomenapaistos kyllästyttää jälkiruokana, niin kokeile tätä! Kinuski-omenatikkareiden ohje on läpäissyt tiukan testiryhmän seulan. Testiryhmään kuului kaksi omaa ja kaksi lainassa olevaa lasta iältään 8-11 vuotta.

Tikkarit sopivat lasten kutsuille tai vapaapäivän yhteiseksi puuhasteluksi. Varoitus: herkku maistuu taatusti myös aikuisille, joten sitä kannattaa tehdä runsaasti!

Sitruunalla maustettu kirpeän raikas omena, pehmeän makea kinuski sekä rouskuva suolapähkinä muodostavat yhdessä suussa sulavan kokonaisuuden.

Nopeasti valmistuvat omenatikkarit

Näihin tikkareihin et tarvitse omenoiden lisäksi kuin neljää raaka-ainetta.

Tikkarit on nopea valmistaa, ja ne myös katoavat tarjoiluastioilta alta aikayksikön. Omenoiden viipaloimiseen kuluu noin 10 minuuttia. Tämän työn voi antaa myös lasten hoidettavaksi. Kinuskin keittämiseen menee aikaa 10-20 minuuttia.

 

Kinuski-omenatikkarit

Ohjeella valmistuu neljälle henkilölle sopiva annos.

  • 8-10 pientä omenaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 3 dl vettä
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
  • n. 2 dl suolapähkinöitä tai muita pähkinöitä
  • Lisäksi: cocktailhaarukoita. Omenoita voi dipata myös ruokailijoiden omilla pikkuhaarukoilla.

Omenaviipaleiden valmistus

  1. Purista sitruunan mehu.
  2. Lisää sitruunan mehu noin 3 desilitraan vettä.
  3. Pese ja viipaloi omenat. Viipaloinnin apuna voi käyttää pieniä siivuja tekevää leikkuria tai omenaporaa.
  4. Kasta omenaviipaleet sitruuna-omena -liemessä ja aseta viipaleet tukevasti coctailhaarukoihin.
  5. Asettele omenat tikkuineen tarjoiluastialle.

wp-1472984055963.jpegSuolapähkinöiden hienontaminen

  1. Hienonna huhmareella tai sauvasekoittimella suolapähkinät rouheeksi.
  2. Kaada rouhe tarjoiluastiaan.
  3. Voit myös kattaa pöydän valmiiksi tässä vaiheessa, jotta pääsette heti dippaamaan kun kinuski valmistuu.

wp-1472984096243.jpegKinuskin keittäminen

  1. Kaada paksupohjaiseen kattilaan kerma ja sekoita siihen fariinisokeri.
  2. Kiehauta seos ja jatka hiljalleen keitellen noin 10-20 minuuttia. Sekoittele seosta usein keittämisen aikana. Keittoaika riippuu kattilasta, ainesten määrästä ja keittolämpötilasta.
  3. Tee vesilasikoe (ohje alla), jotta tiedät milloin kinuski on valmista.
  4. Kaada kinuski laakeaan astiaan, josta omenoita on helppo dipata. Dipit kannattaa kahteen astiaan, jos syöjiä on useampia.

 

Vesilasikoe: Tipauta pisara kinuskia lasilliseen kylmää vettä. Jos pisara hajoaa veteen, se ei ole valmista. Jos pisara jää kiinteänä lasin pohjalle, voit lopettaa kinuskin keittämisen. Katso lisää ohjeita kinuskin keittämiseen esimerkiksi Kinuskikissan blogista.

 

Edit: Unohtui mainita, että kinuski tarttuu kohtaan, jossa on omenan kuorta. Se ei jää kiinni hedelmälihaan. Näin ollen tässä ohjeessa omenia ei saa kuoria! Dippaamista helpottaa, että cocktailtikut tökkää omenaan kiinni hedelmälihan puolelle, ei kuoren puolelle.

Kuvat ja ohje: Virpi Hirvensalo

 

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s