Hyvää puun päivää!

Puun päivää vietetään Suomessa 27.9. Vesan päivänä. 

Päivän vietolla puihin ja metsiin halutaan kiinnittää ihmisten huomiota, koska puiden istuttaminen on yksi kustannustehokkaimmista keinoista hidastaa ilmastonmuutosta. Onhan puilla myös valtava maisemallinen merkitys ja tunnearvoa ihmisille. Pienikin kävely metsässä saa tutkitusti stressikertoimet laskemaan.

Tiesitkö, että Puun päivää on alettu viettää Suomessa vuonna 2004? Entä tiesitkö sitä, että Turku on ollut vuonna 2011 Euroopan puupääkaupunki, eikun siis puiden pääkaupunki Euroopassa?

Ihan tosiaan tällainen meriitti jaetaan vuosittain. Tänä vuonna city of trees –kunniamaininnan sai Winterthur Sveitsissä. Arvonimen ansaitakseen kaupungin on täytynyt kunnostautua puiden hoidossa erityisen kunniakkaalla tavalla. Maininnan jakaa Euroopan puunhoitojärjestö EAC eli the European Arboricultural Council. 

Puun päivän viettoon voi jokainen helposti osallistua vaikkapa tekemällä pienen retken metsään tai puistoon, tai vaikkapa kokeilemalla open metsässä, onko Suomen yleisimmät puulajit hallussa?

Oma suunnitelman puun päivän illalle on käydä koiran kanssa katsastamassa, miltä lähipihlajien marjat tänä vuonna maistuvat.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s