Musikaalinen suihkulähde Lahdessa

Viikko sitten työt veivät minut Lahden seudulle. Ajatuksena oli käydä lähiruokatehdas ja tehtaanmyymälä Otava food factoryssa, mutta paikka sattui olemaan kiinni juuri kyseiset päivät. Harmi! Paikka näytti tosi kiinnostavalta!

wp-1477125814858.jpg

Soivat vesiurut lähellä satamaa Lahdessa

Kävin kuitenkin illalla katsastamassa vesiurut eli musikaalisen suihkulähteen Pikku-Vesijärven puistossa paikallisten suosituksesta. Kyllä kannatti mennä!

Musiikkia klassisesta räppiin

Ennen esityksen alkua paljon väkeä oli kerääntynyt suihkulähteen ympärille. Mukana näkyi olevan niin turisteja kuin paikallisia koiran ulkoiluttajia.

Illan pimetessä vesiurut aloittivat esityksen, joka koostui musiikin, suihkulähteistä suihkuavan veden sekä värivalojen yhteisestä sinfoniasta.

Oli hauskaa, että urut soittivat hyvin erilaista musiikkia: klassista, räppiä sekä iskelmää. Vesisuihkut sykkivät eri tahtiin niin räpissä kuin klassisessa kappaleessa.

Vesiurut ovat Lahti Energian 90-vuotislahja kaupunkilaisille. Voit lukea lisää vesiuruista Lahti-Energian sivuilta. Esityksiä on joulukuun alkuun saakka joka ilta klo 19.

 

Vesiurut myös hapettavat Vesijärveä

Urkurakennelma koostuu kuudesta kehästä, joihin on sijoitettu kaikkiaan 600 suutinta. Suurin suuttimista nostattaa vettä lähes 30 metrin korkeuteen.

Mikä hienointa, yksi suurista pumpuista ottaa vettä Vesijärven pohjasta, jolloin veden kierto hapettaa sekä Vesijärveä että lampea, jossa suihkulähteet ovat.

Jos asut Lahden seudulla tai olet vierailemassa siellä päin, suosittelen lämpimästi tämän esityksen katsastamista!

 

Kuvat: Virpi Hirvensalo

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s