Top 6 kiinnostavimmat yrttijutut ja arvonta!

Monissa blogeissa luodaan uuden vuoden tienoilla katsaus kuluneeseen vuoteen. Yrtteilyjä -blogi ottaa varaslähdön. Nyt katsotaan, mitkä aiheet ovat kiinnostaneet vuoden aikana lukijoita kaikista eniten.

Blogi täyttää vuoden vaihteessa kokonaisen yhden vuoden. Sen kunniaksi blogissa pläjähtää käyntiin arvonta, jossa voi voittaa yrttiaiheista luettavaa.

kirjatPalkintoina ovat kasvitieteen professorin Sinikka Piipon teos Mielen ruokaa, joka kertoo miten ruoka ja sen eri ainesosat vaikuttavat mieleemme. Superkiinnostavaa!

Toisena palkintona on toimittaja Katariina Vuoren ruokakirja Nokkonen – herkkuja ja hyvinvointia superkasvista. Se sisältää herkullisia pääruoka-, välipala- ja leivontaohjeita, joiden pääroolissa on villiyrttien aatelinen, nokkonen. Olen kokeillut useita kirjan ohjeita. Herkullisia ja toimivia ovat! Kirjan kuvaus löytyy myös tästä blogista.

Molemmat kirjat on itse hankittu.

Arvonta järjestetään näin varhain ennen vuoden loppua, jotta voit osallistua saadaksesi kirjat pukin kontiin, vaikka sattuisitkin omistamaan kummatkin näistä kiinnostavista kirjoista.

 

Top 6 kiinnostavimmat jutut Yrtteilyjä -blogissa vuonna 2016

Tässä lista luetuimmista jutuista suosituimmuusjärjestyksessä:

 1. Testissä kasvoöljyt
 2. Vartin huulirasva
 3. Tervetuloa luonnonkosmetiikkakurssille!
 4. Ruusuista hemmottelua kuivalle iholle
 5. Uusi kirja: Luonnonyrttiopas
 6. DIY suihkujelly

wp-1456057385561.jpegTestissä kasvoöljyt

Erilaisten kasvoöljyjen testaaminen on kiinnostanut blogin lukijoita selvästi kaikista eniten!

Mukana jutussa oli neljä erilaista öljyä: kolme kosmetiikkakäyttöön tarkoitettua, yksi elintarvikeöljy. Niistä on koottu kompakti plussat ja miinukset käsittävä arvio.

Tulokset olivat aika yllättävät!

 

 

wp-1456659508816.jpegVartin huulirasva ja DIY suihkujelly

Kaksi diy-postausta nousevat yhä uudestaan luetuimpien juttujen listalle. Näitä ovat huulirasvan pikaohje ja Lushin suihkujellyistä ideansa saanut kotitekoinen suihkujelly.

Molempia on kiva tehdä yksin tai porukalla ja viedä pikkujoulu- tai joululahjaksi. Nämä lahjat eivät kerry nurkkiin, vaan tulevat varmasti käytetyiksi!

 

Tervetuloa luonnonkosmetiikkakurssille

Syyskuussa Yrtteilyjä -blogi kutsui luonnonyrttikouluttaja Kaisa Vermasheinän Turkuun vetämään luonnonkosmetiikan työpajaa. Postaus pajan tapahtumista kiinnosti, mutta vielä luetumpi on ollut kutsu osallistua luonnonkosmetiikkatyöpajaan. Sitä luetaan edelleenkin aika ajoin.

Tästä voisi ehkä vetää sellaisen johtopäätöksen, että luonnonkosmetiikkakurssit kiinnostavat ihmisiä. Myös työpajaan osallistuneiden kokemukset tapahtumasta olivat sen verran positiiviset, että uutta pajaa kevääksi kaavaillaan jo. Tällä kertaa teemana voisi olla saippuan valmistaminen.

 

freeimages_rose-ii-armend (ad)Ruusuista hemmottelua kuivalle iholle

Ruusuista hemmottelua kuivalle iholle -postauksessa kerrotaan helpon ja nopean kasvoveden valmistamisesta.

Jutussa tuodaan esiin myös erilaisia kotikaapista löytyviä ainesosia, joista voi helposti valmistaa kasvovettä.

Hieman paremmin säilyvä versio kasvovedestä on julkaistu myöhemmin omenaviinietikkaisena versiona, ja hei, se ei ole ollenkaan niin kauhea kuin ensi alkuun voisi kuvitella!

 

Uusi kirja: Luonnonyrttiopas

Esittely Simo Moison toimittaman Luonnonyrttioppaan uusimmasta painoksesta toukokuussa oli myös luetuimpien juttujen joukossa. Ilahduttavaa, että yrtteilyn ystävät ovat löytäneet esittelyn mainiosta villiyrttien keruun, käsittelyn ja jatkojalostuksen perusteoksesta!

 

Yrttikirjojen arvonta

Sitten arvontaan! Säännöt ovat seuraavat:

Arvonta alkaa heti tämän postauksen ilmestyttyä ja päättyy marraskuun 30. päivä.

Kommentoi jompaa kumpaa alla mainituista kysymyksistä

Mikä aihe on jäänyt erityisesti mieleesi blogin postauksista viimeisen vuoden kuluessa?

Mistä aiheesta haluaisit lukea jatkossa tässä blogissa?

Voit vastata joko:

Kaikki vastanneet ovat mukana arvonnassa. Jokainen osallistuja saa yhden arvan.

Mainitse kommentissasi lisäksi yhteystietosi mahdollista voittoa varten ja kumman kirjan haluaisit saada itsellesi.

Onnea arvontaan!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Mainokset

45 thoughts on “Top 6 kiinnostavimmat yrttijutut ja arvonta!

 1. Minua kiinnostaa paljon luonnollinen kauneudenhoito ja olen huomannut, että harvemmin tulee enää ostettua kosmetiikka- tai ihonhoitotuotteita ns. tavallisesta kaupasta. Mielestäni parhaita juttuja ovat erilaisten öljyjen käyttö ihonhoidossa, koska olen aivan hulluna erilaisiin kauneudenhoito nikseihin. Esimerkiksi juttusi diy meikinpuhdistusaineesta oli mainio! Risiini- ja arganöljy on tullut mukaan joka päiväiseen ihon hoitooni ja käytän niitä myös hiusten latvoissa ennen pesua ja joskus sipaisen risiiniöljyä jopa päälakeen hoitamaan hiuspohjaa. Myös terveys, ruoka, ym hyvinvointi jutut kiinnostavat. Näistä kirjoista kiinnostaa erityisesti Mielen ruokaa! 🙂 Tunnelmallista joulun odotusta!

  Liked by 1 henkilö

  1. Öljyt ovat tosi monipuolisia käyttömahdollisuuksiltaan. Öljyn käyttö hiustenhoitoaineena on meillä vielä kokeilematta. Tytöillä on pitkät hiukset, ja olenkin miettinyt, että heillä voisi testata mikä öljy toimii siinä parhaiten.

   Kiva että pidit meikinpoistoaineohjeesta! Minustakin se oli tosi hyvä. Vetää vertoja parhaille kaupallisille vastaaville tuotteille.

   Ihanaa joulun odotusta myös sinulle!

   Tykkää

 2. 12 vinkkiä kuivattujen marjojen käyttöön oli hyödyllinen. Uunissa olen tähän saakka kuivannut marjoja. Hidasta ja varmaan kallistakin kuivaamista. Hyötykasvikuivurin aion ehdottomasti hankkia tulevaisuudessa. Nokkoskirja olisi kiva saada hyllyyn, joten sitä tavoittelemaan.

  Liked by 1 henkilö

  1. Marjojen kuivaaminen on hidasta laitteella kuin laitteella, mutta kyllähän kuivuri hoitaa homman tehokkaammin.

   Jos kuivaamisen siirtää talviaikaan, niin hukkalämmön voi hyödyntää kodin lämmitykseen. Lyhyt pakastaminen ei vie edes marjoista kovinkaan paljon ravintoarvoja. Mukavaa loppuviikkoa!

   Tykkää

  1. Kiitos, kiitos, KIITOS ihana Rouva Sana! ❤ Tämä huomionosoitus lämmittää, koska koen olevani vielä niin noviisi bloggaamisen saralla.

   Niin samaistun kaikkeen mitä kirjoitit viimeisimmässä jutussasi. Kirjoittaminen on yksinäistä puuhaa, ja välillä epäusko omaa bloggaamista kohtaan iskee. Aikaa on toisinaan tosi vähän, mutta silti intoa ja iloa kirjoittaa blogia on ihan superpaljon.
   Juttuaiheita on pitkä lista tabletilla muistissa.

   Mulla on ollut puolivalmiina pitkään postaus tämän hetkisistä bloggaamisajatuksista, odottaen oikeaa hetkeä. Se hetki onkin sitten koittamassa pian. 😀

   Ja TOSI paljon onnea sinulle mahtavasta huomiosoituksesta! ❤ ❤ ❤

   Tykkää

 3. ’Marjojen käyttö kotikosmetiikassa’-juttu on todella mielenkiintoinen. Rakastan marjoja ja en oikein ole tullut ajatelleeksi, että voisin käyttää niitä myös ulkoisesti. Puolukkaa aionkin testata naamiona joku päivä kasvoille, voin uskoa, että tulen tykkäämään kovasti 🙂 Jatkossakin luen mieluiten itsetehdystä luonnonkosmetiikasta lisää, sekä muutenkin luonnontuotteiden käyttämisestä ulkoisesti ja sisäisesti.
  Kirjoista kiinnostaa eniten Mielen ruokaa ❤ Vaikka nokkoskirjakin olisi ihana, nokkonen on niiiin hyvä ja monipuolinen kasvi!

  Liked by 1 henkilö

  1. Puolukka on kyllä kotikosmetiikassa erityisen hyvä raaka-aine. Tyrni ja mansikka myös. Olen miettinyt sokeroimattoman ja tuorepuristetun puolukkamehun käyttöä. Olisiko se kiehautettava ennen jatkojalostusta? Täytyy selvittää, se voisi olla hyvä pohja esimerkiksi kasvovedelle. Iloista torstain jatkoa!

   Tykkää

 4. Ehdottomasti kotikosmetiikka jutut, joissa käytät yrttejä ja luonnonantimia, erityisesti kotimaisia. Testit ja käyttökokemukset ovat myös mukavia. Olen itse aloittanut hiusten luonnonväreillä värjäyksen ja olisi hauskaa, jos löytyisi Suomen luonnosta värikasveja tähän tarkoitukseen. Nokkoskirja kiinnostaisi minua.

  Liked by 1 henkilö

 5. Blogisynttärionnittelut täältäkin! =D

  Kotikosmetiikkajutut kiinnostavat kovasti. Ja koska olen aloittelija sen aihealueen saralla, olisi kiva saada vinkkejä ainesosien ja tarvikkeiden hankintaan. Esim. mistä saa hankittua purkkeja omatekemille rasvoille!

  Liked by 1 henkilö

  1. Juu, nyt tarvitaan tehokosteutusta. Öljyillä saa kosteutukseen mukavasti lisäbuustia.

   Nokkonen on tosiaan monipuolinen ja helppo yhdistää ruokaan kuin ruokaan! Arvaanko oikein, että valitset Nokkoskirjan, jos voitat arvonnan?

   Tykkää

 6. olen varsinaine luktoukka ja mielenruokaa kiinnostaisi blogissa lukea diy hoitoja kasvoille,vaaralliset yritit ja diy kokeilut,entisajan niksit,hiivan ja soodan käyttö sekä kuusenkerkästä

  Liked by 1 henkilö

 7. Erityisesti olen kiinnostunut teksteistäsi, joissa käsittelet villiyrttien käyttöä ihonhoidossa, esim. tuo nokkoshuuhdevinkki hlseilevälle päänahalle oli yksi parhaimmista. Jos onni sattuisi suosimaan, taitaisin silti valita tuon ”Mielen ruokaa” -kirjan. Siinä voisi olla hyviä vinkkejä väsymyksen selättämiseen! 🙂

  Liked by 1 henkilö

 8. Oletpa mielenkiintoist kirjat löytänyt!

  Parhaiten on mieleeni tainnut jäädä meikinpoistoaineen valmistus. Myös nokkos ja poimulehtireseptit ovat sellaisia, jotka jäävät helposti mieleen ja palaan niihin uudelleen ideoidakseni tai käyttääkseni sellaisenaan. Kirjaesittelyt ja reseptit kiinnostavat aina. Kiitos, että jaksat aina ilahduttaa meitä uusilla, mielenkiintoisella postauksillasi.

  Liked by 1 henkilö

 9. Olen viime päivinä miettinyt onko jotain luomukonstia vaikuttaa näin talvella hiusten sähköistymiseen, Olisiko sinulla vinkkiä asiaan? Mielenruokaa-kirja kiinnostaa, joten mukana arvonnassa.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s