Yrtteilyjä mukaan Åblogeihin ja Blogger Recognition Award!

 

blogger-tunnustus

Monta syytä juhlaan!

Joskus elämä kulkee hissukseen samoja latuja kuin ennenkin. Toisinaan sitten tapahtuu yht’täkkiä paljon. Näin se tuntuu menneen myös Yrtteilyjä -blogin elämässä.

Nyt kirjoittaessani blogin 101. postausta, voin kertoa monta iloista asiaa. Ensimmäinen on se, että Yrtteilyjä on päässyt mukaan mahtavaan yhteisöön: Turun seudun sisustus- ja lifestylebloggaajien Åblogeihin. Olen siitä tosi iloinen! Muihin yhteisön blogeihin pääset tutustumaan klikkaamalla oikean reunan Åblogit -banneria.

Toiseksi Yrtteilyjä sai arvostamaltani bloggaajakollegalta Rouva Sanalta Blogger Recognition Award -maininnan. Kiitos Rouva Sana! Tunnustuksesta lisää juttua tuossa alempana.

Kolmanneksi joulukuun lopussa tulee tosiaan ensimmäinen vuosi blogilla täyteen. Sen juhlistamiseksi on menossa yrttiaiheinen kirja-arvonta tässä blogissa. Kannattaa käydä osallistumassa, jos et ole vielä ehtinyt!

Arvontaan liittyen olen tosi onnellinen lukijoilta saaduista erinomaisista postausideoista, joita aion jatkossa toteuttaa toivepostauksina. Suuret kiitokset niistä! ❤

Yrtteilyjä -blogin alkutaival

Blogger Recognition Award -tunnustukseen liittyvien sääntöjen mukaan kuuluu kertoa lyhyesti oman blogin synnystä.

Kiinnostukseni kasvien hyötykäyttöön juontaa lapsuuteen maalta, ja niihin kokemuksiin, kun meidät lapset laitettiin kitkemään ja kastelemaan kasvimaata. (Hyvä että laitettiin!).

wp-1461491249425.jpegPäädyin opiskelemaan maantiedettä pääaineena ja biologiaa sivuaineena. Puutarhanhoidon aloin opiskeluaikoina vuokrapalstalla ja kerrostalon parvekeviljelyksinä. Villiyrtteillyt olen myös opiskeluajoista, tosin en kovinkaan aktiivisesti nykyiseen tahtiin verrattuna.

Bloggaaminen puolestaan alkoi siten, että olin seuraillut pidempään muiden kirjoittamia blogeja, ja ihastuin tähän ilmaisun tapaan. Blogeissa viehätti mahdollisuus kehittää juuri oman näköisen foorumi.

Vuosi sitten joululomalla ajatus omasta blogista kypsyi toiminta-asteelle saakka. Ajattelin, että kirjoittamalla säännöllisesti yrteistä minun tulisi aktiivisemmin etsittyä myös uusia tapoja käyttää niitä. Ja niinhän siinä kävikin!

Innostuin yrtteilystä jopa siinä määrin, että suoritin kesällä 2016 yrttineuvojan tutkinnon. Ja ensi viikonloppuna aloitan 10 opintopisteen laajuisen monimuoto-opintoina toteutettavan yrttihoitajan opintokokonaisuuden Kauhajoen evankelisella opistolla.

Kolme pointtia aloittelevalle bloggaajalle

Blogger Recognition Award -maininnan sääntöihin kuuluu myös jakaa neuvoja aloitteleville bloggaajille. Tässä kolme itse tärkeäksi kokemaani vinkkiä.

wp-1457252308326.jpegPOINTTI 1: Kirjoita siitä mitä rakastat

Jostain blogioppaasta (en nyt yhtään muista mistä) luin, että jos postausaiheita on vaikea keksiä jo bloggaamisen alkuvaiheessa, kannattaa miettiä, onko järkeä jatkaa kirjoittamista kyseisestä aiheesta.

Väkisin vääntäminen näkyy läpi.

Toisaalta aiheesta josta pitää, keksii helposti paljon kirjoitettavaa ja/tai kuvattavaa. En tarkoita, etteikö blogia voi pitää bisnesmielessä. Itsellänikin on työblogi, joka ei ehkä ole se kaikista suurin rakkauteni, mutta johon sisällön keksiminen ei ole ongelma, koska toimin asioiden parissa jatkuvasti ja ajatuksia työhön liittyen on paljonkin mielessä.

Ehkä rakastaminen voi (ainakin näin suomalaisittain) olla toisinaan liikaa sanottu, mutta positiivinen tai utelias suhde vähintään – se täytyy bloggaajalla aiheeseensa olla.

POINTTI 2: Aitous

Aitous mainitaan varmaan aina kun joku kysyy ohjeista aloitteleville bloggaajille. Kirjoittajan aidon persoonan peliin laittaminen luo blogiin sielun, jonka vuoksi lukijoiden on helppo palata blogin tarinoiden pariin. Millainen kirjoittaja ja ihminen minä olen? Sitäkin voi joutua blogatessa joskus miettimään.

POINTTI 3. Tasainen postausflow

Nyt en tarkoita flow’lla kirjoittajan mielentilaa, vaan postausten jatkuvuutta. Juttuja olisi hyvä saada ulos tasaiseen tahtiin oman suunnitellun aikataulun mukaisesti, oli se sitten kerran kuussa tai neljä kertaa viikossa.

Olisi myös löydettävä sellainen rytmi bloggaamiseen, että se sopii muuhun elämään ja sitä pystyy jatkamaan ilman, että muut aikataulut menevät mahdottomiksi. Harrastus imaisee helposti mukaansa ja tähänhän saa kulumaan aikaa niin paljon kuin vaan haluaa.

Tasaisen flown varmistamiseksi täytyy myös toisinaan osata irrottautua tekstistä. Joitakin postauksia voi joutua työstämään kauan, mutta niitäkään ei voi jatkaa loputtomasti. On opittava joko luovuttamaan tai jätettävä aihe lepäämään pidemmäksi aikaa, jos se ei tunnu tulevan sillä kertaa valmiiksi.

Ihania blogeja ekoelämästä, luonnosta, yrteistä ja luonnonkosmetiikasta

Blogger Recognition Awardsin viimeinen sääntö on, että tunnustuksen saanut bloggaaja siirtää saamansa tunnustuksen 10 muulle mielestään tunnustuksen arvoiselle bloggaajalle.

Lopuksi siis vielä listaus blogeista, jotka jakavat lukijoille iloa ja ajattelun aihetta, ja ansaitsevat siten Blogger Recognition Award -maininnan:

Signaturelli

Signe on kotikosmetiikasta bloggaamisen konkari. Löydettyäni Signaturellin ja muutaman muun kotikosmetiikkaan keskittyneen blogin ajattelin, että olisi tosi hauskaa valmistaa myös itse kosmetiikkaa ja blogata siitä. Signen blogi on aarreaitta, josta kannattaa käydä hakemassa inspiraatiota, jos haluaa löytää uusia ainesosia kosmetiikkaan tai ideoita mitä kaikkea kotona ylipäätään voi valmistaa.

Juuret maassa

Kaisa Vermasheinän ihanan maanläheisessä blogissa kerrotaan villiyrteistä, marjoista, sienistä ja niiden hyödyntämisestä ruoaksi ja luonnonkosmetiikaksi. Juuri nyt blogissa on menossa Villiyrttien perusteet -postaussarja. Kaisa oli pitämässä luonnonkosmetiikkapajaa Yrtteilyjä -blogin lukijoille viime syyskuussa, ja tilaisuus oli mitä onnistunein.

Luomulaakso

Lämminhenkisen Luomulaakso -blogin Maria kirjoittaa kolmilapsisen perheen ekoelämästä maalla, ja viime aikoina myös remontin keskellä. Maria kokeilee erilaisia kiinnostavia eko- ja luomutuotteita, valmistaa niistä ihania ruokia, kerää villivihanneksia ja satoa myös omilta viljelyksiltä. Välillä pysähdytään elämän perimmäisten kysymysten äärelle.

Kaksi huonetta

Pieniä yksityiskohtia ympäristössä, kauniita värejä ja muotoja, hienoja maisemia, erilaisia tunnelmia – näitä tarjoillaan Kaksi huonetta -blogin kuvien täyteisissä postauksissa. Kaksi huonetta on tunnelmablogi, jonne piipahtaminen rauhoittaa ja saa miettimään, missäs itse näinkään tuollaista sinistä viimeksi…

Villikataja

Lämminhenkinen kahden keskisuomalaisen biologin blogi, jossa he kertovat järjestämistään yrtti- ja kosmetiikkakursseista, jakavat luonnonkosmetiikan ja luonnontuotteista valmistettujen ruokien reseptejä. Myös tässä blogissa pohdiskellaan välillä elämänmenoa perhe- ja työelämän näkökulmasta, ja tällaisia pohdintojahan lukee aina mielellään!

60-luvun nahkahousut

Aliisa kertoo tarinoita ihanien kuvien kera moottoripyöristä, reissuista kivoihin kohteisiin Suomessa, luontoretkistä ja kauniista vanhoista esineistä. Tämä on tunnelmablogi, jossa fiilistellään!

Ekoelämää

Juvalaisen Piian blogissa on villiyrteistä ja ekologisesta elämäntavasta kiinnostuneille paljon mielenkiintoista asiaa. Juttuja on niin nokkosen siementen keräämisestä ja säilömisestä, sappisaippuan käytöstä kuin sienestämisestäkin. Mukaan mahtuu välillä myös kulutuskriittisiä ja ympäristöön liittyviä mietteitä lapsiperheen näkökulmasta. Suosittelen lämpimästi!

Luonnonkosmetiikka with deli

Turkulainen bloggaaja päätti vaihtaa normikosmetiikan – Garnierin ja Nivean purnukat – luonnonkosmetiikkaan. Millaisia ajatuksia, kokemuksia ja mielipiteitä hänellä on uudenlaisen kosmetiikan käytöstä? Blogista löytyy runsaasti arvioita, tietoa ja käyttökokemuksia luonnonkosmetiikan tuotteista. Joten jos etsit uutta luonnonkosmetiikan sarjaa tai tiettyä tuotetta, kannattaa katsastaa tämä blogi!

Voidevatkuri

Saksassa asuva Annika jakaa ohjeita ja kokemuksia pro -tason kotikosmetiikan valmistamisesta ja tietoa kosmetiikan raaka-aineista. Blogissa on aivan mahtavia itse tehtyjä kosmetiikkatuotteita ja upeita kuvia!

Puutarhailmiöitä

Leena K bloggaa mukaansa tempaavia tarinoita puutarhan kaunokaisista ja vihollisista. Miten kävi metsämyyrien ruoaksi joutuneille naapurin pioniparoille tai kuinka lehtokotiloiden munia tuhottiin tulen kanssa puutarhasta? Blogissa on niin ihania lähikuvia kukista, että tekee melkein mieli ojentaa käsi ruutua kohti ja poimia kukka nuuhkaistavaksi.

Alla on Blogger Recognition Award-mainintaan liittyvät pelisäännöt:
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen.
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi.

Kuvat ja teksti: Virpi Hirvensalo

Mainokset

14 thoughts on “Yrtteilyjä mukaan Åblogeihin ja Blogger Recognition Award!

 1. Lämpimästi onnea ja iso halaus mukaanpääsystä Åblogeihin sekä vielä tunnustuksestasi; olet molemmat toden totta ansainnut <3.

  Kolme pointtia bloggaajalle olet kiteyttänyt niin taitavasti, että muistan ne vielä jossakin itsekin ja siteeraan sinua ;). Ja samalla on helppo huomata, kuinka noudatat itse jakamiasi ohjeita. Punaisen langan löytäminen omalle blogille on ehdottomasti SE asia. On vaikea erottua tuhatpäisestä massasta ilman sitä ja omaa tyyliä. Sinulla ovat molemmat hallussa, ja ne tekevät blogistasi merkityksellisen. Maastakin se pieni aina ponnistaa.

  Ja hei olipa mukava lukea blogisi syntyhistoriasta. Nuo stoorit ovat aina yhtä kiehtovia: mikä saa meidät suomalaiset kirjoittamaan.

  Ja kuten olen jossain jo sanonut, yksi tämän tunnustuksen parhaita puolia on muiden blogien esiin nostaminen. Ihanille blogeille olet tunnustuksesi siirtänyt.

  Onnea <3!!

  Liked by 1 henkilö

 2. Tervetuloa vielä tätäkin kautta åbloggaajien mainioon joukkoon!
  Ja tämä tunnustushaaste on kiva – niin kuin haasteet yleensä tuppaavat olemaan – ja itselläni se odottaa juuri sitä oikeaa hetkeä luonnoksissa;)
  Ja haasteiden hauskuus on myös se, että niiden kautta löytyy uusia, kivoja blogejakin – niin taitaa käydä nytkin;)

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! ❤ Minustakin nämä tunnustuksien jakamiset ja haasteet ovat hauskoja. Oppii tuntemaan kanssabloggaajia uudesta näkökulmasta ja tosiaan löytää uutta luettavaa. Mukavaa loppuviikkoa! ☺

   Tykkää

  1. Ihan tosi hienoa päästä mukaan åbloggaajiin! Kiitos Tuula! ❤ Nyt on pieni työsuma päällä, mutta kun siitä selviän, niin perehdyn loppuihinkin åblogeihin, joita en vielä niin hyvin tunne. Nyt keskiviikkoaamuna voi toivottaa jo mukavaa loppuviikkoa! ☺

   Tykkää

  1. Kiitos! Kiva jos pistäydyt aina silloin tällöin. 🙂 Myös sinun blogisi näyttää ihanalta! Tulen varmasti hakemaan sieltä ideoita oman kodin laittamiseen. Tarvitsen niitä tosiaan, koska meillä on rintamamiestalo, jonka sisätilojen laitto etenee hitaasti, mutta varmasti.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s