Yrttihoitajan opinnot alkoivat

Yrttikirja-arvonta vielä hetken auki!

Ihan ensimmäiseksi muistutus vielä kaksi päivää auki olevasta arvonnasta, jossa palkintona on yrttiaiheista kirjallisuutta.

kirjat

Ensi torstaina siis arvonnan tulokset julkistetaan!

Pohjanmaalle oppia hakemaan

Viime viikonloppuna alkoivat yrttihoitajan opintoni KEOssa eli Kauhajoen evankelisessa opistossa. Ajattelin kertoilla hiukan opintojen aloituksesta.

Saavuin ensimmäiseen lähiviikonlopun tapaamiseen opistolle hyvissä ajoin jo torstai-iltana työmatkojen vuoksi. Kurssi alkoi varsinaisesti vasta perjantai-iltana.

wp-1480349853564.jpgYllä olevan kuvan opistorakennuksesta otin saapuessani paikalle. Rakennus on kaunis, mutta ensimmäisenä iltana tunnelma oli aavistuksen verran kummitusmainen.  Vanha iso rakennus seisoi valaistuna keskellä peltoaukeaa. Missään ei näkynyt ristin sielua.

Kummitusfiilikset katosivat kun tutustuin rakennukseen ja kun kurssi alkoi.

Meistä kurssille saapuneista tuli jo ensimmäisellä kerralla tiivis porukka, jolla tuntuu riittävän kaikenlaista yrttikokemusta omastakin takaa ja muille jaettavaksi. Parasta porukassa silti on huumori; nauroin kurssilla välillä melkein pissat housussa.

Opintoja vetää lämmöllä kokenut diplomi-fytoterapeutti Lippe Äystö.

Yrttihoitaja -kurssin sisältö

Fytoterapian perusopinnot ovat laajuudeltaan 10 opintopistettä. Ne kestävät vajaan vuoden.

Kauhajoen lisäksi yrttihoitajan opintoja voi opiskella Frantsilassa; siellä alkaa vastaava kokonaisuus toukokuussa sekä verkossa Henriette Kressin johdolla.

Tapaamme Kauhajoella suurin piirtein joka toinen kuukausi ja välissä tehdään kotitehtäviä.

wp-1480355571199.jpgOpetussisältöihin kuuluu kasvilääkintää muun muassa ruoansulatuksen, mielen, keuhkojen sekä tuki- ja liikuntaelinten tueksi.

Ensimmäisenä viikonloppuna perehdyttiin kasvilääkinnän historiaan ja perusteisiin. Lisäksi Lippe kertoi lääkekasvien keräämisestä ja käsittelystä sekä rohdoksi valmistamisesta teoriassa. Sain monia uusia ideoita, joita jo himottaa kokeilla!

Mitä odotan opinnoilta?

Odotan tietoa ja taitoa hoitaa lempeästi yrteillä itseäni ja läheisiä pienemmissä sairauksissa. On hyvä, että jokaisessa pikkuasiassa – flunssassa tai kolotuksessa – ei tarvitse juosta lääkäriin tai apteekkiin.

wp-1466613209065.jpegLisäksi haluan oppia käyttämään yrttejä parantaakseni omaa ja muiden jaksamista, tuottaakseni hyvää oloa ja mieltä vaikkapa tekemällä kauneus- ja hemmotteluhoitoja. Näistä on taatusti tulossa juttua tänne blogiinkin.

Kiinnostava matka on alkamassa!

Kuvat: Virpi Hirvensalo

Mainokset

4 thoughts on “Yrttihoitajan opinnot alkoivat

 1. Oi, miten mielenkiintoiselta opintosi vaikuttavat. Tovi sitten jälleen kerran työni ohessa opiskelleena tiedän, että ne antavat ihan erilaista virkeyttä ja motivaatiota myös omaan työhön… No, vaikka toki vaativatkin siinä samalla tosi paljon.

  Luonnonyrtit kiinnostavat tätä rouvaa todella paljon, mutta allergikkona ja astmaatikkona olen hieman vältellyt niitä. En suin surminkaan haluaisi laukaista itselleni allergista reaktiota… Mutta toisaalta taas hirmuisesti harmittaa. Kiinnostus luonnonyrttejä kohtaan olisi kova.

  Jos onneen on olemassa oikotie eli jos olemassa on jotain supervarmoja yrttejä, jotka sopisivat kaltaisilleni, kuulisin niistä tooosi mielelläni. Laita siis tämä aihe korvasi taakse, ja bloggaa siitä joskus työnimellä ”Allergikoille sopivat yrtit”, jos aihetta on. Luulen, että moni muukin voisi olla kiinnostunut.

  Tsemppiä ja voimia <3!!

  Liked by 1 henkilö

  1. Tämä on tosi hyvä aihe, kiitos! Tosiaan varovainen kannattaa jokaisen olla uuden yrtin kohdalla, olipa allergioita ja herkkyyksiä paljon tai ei. Mutta kun yrtin on todennut itselle hyväksi niin sitten sitä voi hyvillä mielin käyttää. Voi, jatkaisin tähän heti vaikka kuinka paljon juttua, mutta leipätyöt kutsuvat ja ehkä kannattaa tosiaan tehdä aiheesta oma postaus. 🙂 Ihanaa viikon jatkoa Rouva Sana!

   Tykkää

   1. Onpa varmaan mielenkiintoista tuo opiskelu. Olisi kiva kuulla mitä maksaa tuo yrttihoitajakoulutud? Onko opiskelussa eroavaisuuksia Frantsilan opiskelun välillä? Tsemppiä opiskeluun?

    Liked by 1 henkilö

   2. Koulutus on tosiaan superkiinnostava!

    Kauhajoen koulutus maksaa 973 euroa + majoitukset, matkat ja ruoat, jotka voi itse järjestää haluamallaan tavalla. Kauhajoen evankelisessa opistossa on edullinen majoitus- ja ruokailumahdollisuus.

    Kauhajoen ja Frantsilan opintojen ero on laajuus ja hinta. Frantsilan opinnot ovat kalliimmat. Koulutukseen kuuluu enemmän lähiopetusta ja useampia kouluttajia. Ja onhan Frantsila ”yrtteilyn mekka” Suomessa.

    Oma ajatukseni on, että saan Kauhajoella hyvän pohjan, jota voin vielä käydä täydentämässä myöhemmin Frantsilassa tai muualla eri opettajien kursseilla. Eihän tällä(kään) alalla voi koskaan valmiiksi tulla!

    Niin ja kumpikin koulutus mahdollistaa jatkon diplomi-fytoterapeutiksi eli luontaishoitajaksi asti.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s