Minimaalinen matkakosmetiikka

wp-1482483240317.jpgReissussa pärjää tarpeen vaatiessa vähällä kosmetiikalla. Tämä tuli testatuksi eräällä työmatkalla, jolla kasvovesi jäi kotiin ja päivävoiteen jämätkin loppuivat kesken matkan.

Hoitavaa kosmetiikaa ei ollut mukana muuta kuin kuvissa näkyvä Neil’s yard remedies -balmi (itse hankittu).

Yöpaikasta kauppaan oli matkaa, joten ajattelin unohtaa kauppareissun ja kokeilla, miten yksi purkki hoitaa parin päivän ajan ilta- ja aamukosmetiikan virkaa.

 

Yksi purkki, viisi käyttötarkoitusta

Balmi toimi jopa viidessä eri käyttötarkoituksessa!

purkkikuva_valmis2Kasvovetenä aamulla

Kostutin pumpulin vedellä ja lisäsin pienen nokareen balmia pumpuliin. Pyyhin kasvot. Yön aikana ihon pinnalle kerääntyneet meikin ja yövoiteen rippeet irtosivat hyvin.

Päivävoiteena aamulla

Tämä onkin jännä juttu! Levitin balmia puhdistetuille kasvoille ja annoin imeytyä hetken ennen meikkivoiteen levittämistä. Tuote kosteutti kasvot, ja yllätyksekseni se antoi meikkivoiteen alla myös kauniin kuullon iholle. Meikkivoide taipui kauniisti kuultovoiteeksi balmin ansiosta!

Huulivoiteena päivällä

Balmi toimii mitä ihanimmin kosteutuksena ja suojana huulille.

Kasvojen puhdistusaineena illalla

Huuhtelin kasvot ja hieroin balmia melko runsaskätisesti vaikkakin hellävaraisesti kasvoille. Pyyhin aineen pumpulilla pois. Sain putsattua meikit, myös ripsivärit. Balmi pumpulilla pois pyyhittynä myös kuori ihoa kevyesti.

Yövoiteena illalla

Levitin balmia kaikkialle kasvoihin, myös silmänympäryksille. Niille tosin erittäin hellävaraisesti pikkusormen päällä taputellen.

 

 

Pärjääkö reissussa yhdellä purkilla hoitavaa kosmetiikkaa?

Oma kokemukseni on, että lyhyellä reissulla kyllä pärjää yhdellä purkilla (meikit tietysti erikseen). Tuskin jatkossa kuitenkaan ihan näin minimalistisesti lähden työreissuille. Mökille idea on sen sijaan oikein mainio jatkossakin.

Pidemmillä matkoilla kaipaan erityisesti hellävaraisempaa puhdistusainetta. Lisäksi balmi on pidemmän päälle liian raskas tuote sekä yöksi että päiväksi. Pidempiaikaisen balmin käytön myötä iho alkaa tuntua pikku hiljaa tukkoiselta.

Balmia parempi vaihtoehto matkalle mukaan voisi olla peruskosteusvoide. Kuultoa lukuunottamatta sillä saa kaikki edellä mainitut toimenpiteet mainiosti hoidettua, eikä se tuki ihoa yhtä herkästi.

Kolmas kevyt ratkaisu on laittaa matkakosmetiikka pieniin puteleihin.

wp-1483033876952.jpgYllä on Tigerista ostettuja erilaisin suuttimin varustettuja näppäriä pikku puteleita.

Toimivat hyvin, ja ne voi käytön jälkeen pestä ja täyttää uudelleen. Käytän niitä myös itse valmistetun kosmetiikan säilytykseen.

Tämä oli Yrtteilyjä -blogin ensimmäisen vuoden viimeinen postaus. Seuraava juttu ilmestyy vuoden 2017 puolella. Oikein ihanaa uutta vuotta sinulle! ❤ 

 

Kuvat: Virpi Hirvensalo

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s