Smoothie mustaseljankukasta ja kuusenkerkistä

wp-1484242564109.jpg

Joulukuusi pukkaa kerkkää

Hassu sattuma, että kun kirjoitin pari postausta sitten joulukuusen uusiokäytöstä ja kuusen kerkistä, meidän joulukuusi alkoi pukata kerkkiä. Heh, ehkä se kuuli, mistä aion kirjoittaa ja päätti ryhtyä toimeen.

Pääsin siten jo tammikuun puolessa välissä tämän vuoden ensimmäiseen sadonkorjuuseen!

wp-1484244153754.jpg

Keräsin suurimmat kerkät talteen ja jätin pienemmät vielä kasvamaan. Ainoa huono puoli tässä on se, että vaikka loppiainen tuli ja meni, emme saa vieläkään heitettyä joulukuusta pihalle. Ehkä kuitenkin kestän sen kerkkien vuoksi.

 

Kuusenkerkät smoothieen

Jos kerkkiä saa käsiinsä, niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Kerkissä on C- ja A-vitamiinia. Ja se maku!

Villiyrttispesialisti ja keittiömestari Sami Tallberin mukaan kuusen kerkissä on yrttinen, sitrusmaisen kirpeä, raikas ja jopa mentolimainen aromi.

Tallberg vinkkasi Villiyrttikeittokirjassaan yhdistämään mustaseljankukkamehua kuusenkerkkien kanssa. Jatkojalostin ideasta vitamiinipitoisen smoothien. Siitä tuli tosi hyvää!

wp-1484246435057.jpg

Smoothie mustaseljankukkamehusta ja kuusenkerkistä

  • puoli kourallista kuusen kerkkiä
  • 1 päärynä paloiteltuna
  • 1 lasillinen mustaseljankukkamehua (laimennettua)
  • hyppysellinen raastettua sitruunan kuorta (mielellään luomua)
  • puoli lasillista maitoa

Laita kaikkia ainekset blenderiin ja sekoita. Nauti heti!

 

Kuvat :Virpi Hirvensalo

Advertisements

10 thoughts on “Smoothie mustaseljankukasta ja kuusenkerkistä

  1. Jännä idea! Oletko ostanut jostain sitä mustaseljamehua? Ei kyllä uskoisi, että joulukuusi voi heittäytyä satoisaksi tähän aikaan vuodesta! Ehkä luonto tosiaan on näistä kummallisista talvisäistä mennyt sekaisin…

    Liked by 1 henkilö

    1. Mustaseljankukkamehua löysin lähi-Prismasta Turusta. Se on ruotsalaista Brunnebyn seljankukka mehutiivistettä. Tosi hyvän makuista! Laitankin kuvan pullosta facebookin puolelle.
      https://www.facebook.com/yrtteily/

      Kerkät olivat kyllä yllätys, mutta positiivinen sellainen. Kerkkien tulo joulukuuseen edellyttää kuulema tietyn pituisen pakkaskauden ennen puiden kaatoa. Sekin on outoa, koska ei syksyllä juuri pakkasta ollut.

      Tykkää

  2. Hauska että joulukuusi rupesi kasvattamaan kerkkiä! Meidän kuusi oli leikattu kai juuri jotenkin väärään aikaan, että heti kun oli kannettu sisälle niin rupesi varistelemaan neulasia, olikin sitten kunnon siivoileminen pitkin joulua 😀

    Kuusenkerkkä on kyllä ihmejuttu ruuanlaitossakin! Joku kerta ravintolapäivillä kävin maistamassa yhdellä kojulla kun tekivät muurinpohjalättyjä ja tarjoilivat sitä kuusenkerkkäsiirapin kanssa. Sopi siihenkin tosi hyvin!

    Liked by 1 henkilö

    1. Harmillista tuo neulasten pudottelu.

      Ja juu, kuusenkerkät sopivat yllättävän moneen ruokaan, vaikka kuusenkerkkäsiirappi on se tunnetuin tuote. Varmasti oli ihanaa lettujen kanssa!

      Mukavaa viikonloppua, Jenni! ❤

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s