Yrttihoitajan kurssilla, osa 2

On ollut sen verran tapahtumien täyteinen viikonvaihde ja alkuviikko, että sunnuntain blogipostaus jäi roikkumaan.

Joku ehkä saattaa muistaakin, että aloitin yrttihoitajan opinnot Kauhajoella muutama kuukausi sitten. Viime viikonloppuna meillä oli jo toinen lähiviikonloppu. Lisäksi maanantai-ilta vierähti ihanassa Tarinayrttitarhassa Mynämäellä.

Tarinayrttitarhalla on yrttihoitola ja puutarha, johon haluan tutustua ehdottomasti kesällä.

wp-1485264864742.jpg

Nyt pääsin mukaan hyvinvointiin liittyvään illanviettoon, josta hankin pari yrttituotetta mukaan: Frantsilan monikäyttöisen siankärsämöuutteen ja ruususeerumin.

Sivuhuomiona: siankärsämön  käyttötarkoituksista on blogissa yksi aiempi postaus. Kasvi on hiukan tympeästä hajustaan huolimatta yksi käyttökelpoisimmista suomalaisista villiyrteistä rohdoskäyttöä ajatellen. Olen kuullut, että se on Frantsilan Virpi Raipala-Cormierin lempiyrtti!

Joitakin kirjavinkkejä

Kauhajoen koulutuksesta minun piti oikeastaan kirjoittaa nyt enemmänkin.

Lähiviikonlopun teemana oli kasvilääkintä ruoansulatuksen tukena.

Olimme valmistelleet ravitsemukseen liittyvistä kirjoista pieniä kirjaesittelyjä. Sain aivan valtavasti hyviä vinkkejä kiinnostavasta kirjallisuudesta!

Ihan muutaman kirjan mainitakseni esimerkiksi James Wongin Grow your own drugs. Tästä näkyy olevan BBC:n sarjakin ja Youtubesta löytyy siitä pätkiä.

Minua on kiinnostanut (ihan vain kiinnostuksen vuoksi) lukea, voisiko ihminen selviytyä Suomen luonnossa luonnon omilla antimilla. Löysinkin nyt tällaisen nimen kuin Turkka Aaltonen, joka on kirjoittanut Retkeilijän luonnonmuona ja Miten selviät luonnossa. 

Raakaruokakirjat houkuttavat näin kevään korvalla myös: Mea Salon Hellaton kokki sekä Ella Ervamaan Elävä ravinto täytynee katsastaa. Kovasti tekisi mieli pitää kevätkevennys tai jopa paasto, mutta liian kireällä aikataululla niihin ei kannata lähteä…hmmm katsotaan.

Frantsilan ”äidin” Virpi Raipala-Cormierin Luontoäidin kotiapteekki puuttuu vielä kirjahyllystäni kuten myös Henriette Kressin Käytännön lääkekasvit -kirjasarja.

Oppia ruoansulatuksesta ja siihen liittyvistä vaivoista

Koulutuksessa opimme yrteistä, jotka edesauttavat ruoansulatusta ja hoitavat siihen liittyviä häiriötiloja, joita myös kävimme yksitellen läpi.

Tietoa tuli todella paljon! Nyt vain täytyy laittaa tieto myös käytäntöön ja kokeilla yrttejä lähipiirin vaivoihin.

wp-1485181321851.jpgRuoansulatuksen edistäminen oli yksi keskeisistä teemoista. Teimme toisillemme ruoansulatusta edistäviä vatsahierontoja yrttiöljyjä apuna käyttäen. Kuvassa kellottelen tyytyväisenä hoitopöydällä hieronnan jälkeen.

Pyysin käsittelyyni ruoansulatusta tasapainottavaa makean tuoksuista fenkoli-yrttiuutetta, jota höyrytislataan fenkolin siemenistä. Hieronta tuntui tosi hyvältä. Selvästi massa paksusuolessa lähti myös eteenpäin, koska illalla oli taas kauhea nälkä, vaikka ruoasta ei tosiaan ole tuolla kurssilla puutetta.

Viime kerran perusteella osasin jo varautua rentoon ja hauskaan ilmapiiriin. Tällaisten kurssien suola ovat ihanat kurssikaverit ja hyvä opettaja. Naurua ja hyviä keskusteluja riitti!

Kuvat: Virpi Hirvensalo

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s