Piha- ja puutarhamessut Turussa

Turun messukeskus Artukaisissa oli tänä viikonloppuna kevättä tulvillaan! Messukeskuksen olivat vallanneet erilaiset kukkasipulit, taimet ja kukkaset – kyseessä olivat piha- ja puutarhamessut.

Ehdin messuille tapahtuman viimeisenä päivänä. Messuseuralaisten kanssa totesimme, että ajoitus oli silti erinomainen. Pääsimme seuraamaan messujen kiinnostavinta työnäytöstä: GreenCaren järjestämää yrttien istutusta. Saimmepa vielä läksiäisiksi maksutta pussilliset liljojen sipuleita, koska muuten ne olisi heitetty pois.

Mutta nyt kuvat saavat kertoa tapahtumasta.

wp-1491146732058.

Heti ensimmäiseksi messuilijaa vastassa oli upeita kukkamekkoja, sanan varsinaisessa merkityksessä.

Millaisessa asussa ja kengissä neiti Kevät saapuu kaupunkiin?

Minun mielestä hän saapuu vihreässä mekossa ja kengissä.  Oma valintani Neiti Kevään mekoksi on asu ylhäällä keskellä ja kengät ovat nuo ihanat vihreät korkkarit ruusupiikkareiden vieressä.

puutarhan kevät

4H-kerholla oli hauska taimien istutuspiste lapsille.

taimien istutusta lapsille

Ihan messujen lopuksi GreenCaren istutusnäytöksessä arboristi-puutarhuri Minna Toivanen esitteli kolme tapaa istuttaa yrttejä.

wp-1491147646546.

Enimmäinen tapa on istuttaa yrtit kauniisiin käyttövalmiisiin kasvatuspusseihin. Pussissa on kasvien kasvua tukevia hyötymikrobeja (grobiootteja) lannoitteiden lisäksi. Nämä pussukat sopivat pienellekin terassille.

runkolaventeliIsompiin kasvusäkkeihin mahtuu esimerkiksi yllä näkyvä runkolaventeli pienempien yrttien lisäksi.

Kolmas tapa on sijoittaa yrtit istutuslavalle pihalle. Näytöksessä lavan syvempi puoli (multaa 40 cm) oli tarkoitettu monivuotisille kasveille. Jopa marjapensas mahtui lavalle mansikan ja yrttien kanssa. Toivanen kehotti tukemaan pensaan kasvua pienessä tilassa leikkaamalla sivulle harottavia oksia pois. Matalammalle puolelle (multaa 20 cm) suositeltiin istuttamaan yksivuotisia kasveja.

Bonuksena näytöksessä Toivanen tarjoili vinkkejä salvian käyttöön. Sehän ei ole meillä kovinkaan suosittu yrtti, mutta kannattaisi ottaa käyttöön esimerkiksi leivän päälle, salaatin sekaan tai pääruoan lisukkeeksi friteeraamalla sitä kevyesti pannulla öljyn, merisuolan ja valkosipulin kanssa. Nam, friteerausta on kyllä kokeiltava!

lakka-tyrni-kasvoöljy

Kosmetiikan harrastajana askeleet ohjautuivat vääjäämättömästi Valkoisen langan esittelypisteelle.

Valkoinen lanka on helsinkiläisen kosmetiikkafirman luomulaatuinen ihonhoitosarja, jolla on suomalainen Fi-Natura -sertifikaatti. Valkoinen lanka käyttää lakkaa ja tyrniä kosmetiikassaan, ja sehän on upeaa, että suomalaisia luonnontuotteita hyödynnetään kosmetiikan valmistuksessa!

puutarhamessut

Vielä muutama keväisen kukkea tunnelmakuva messuilta. Ihanaa alkavaa viikoa!

Kuvat Virpi Hirvensalo

Mainokset

2 thoughts on “Piha- ja puutarhamessut Turussa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s