DIY suklaita mintusta, omenasta, nokkosesta ja chilistä

nokkossuklaa.Viime hetken diy-vinkki äitienpäivää varten! Nämä helpot suklaat valmistuvat nopeasti. Aktiivinen valmistusaika on noin 20 minuuttia ja jääkaappiaika noin tunti.

Idea on tosi yksinkertainen. Valmistetaan yrttitäyte itse ja sulatetaan suklaa, joka kaadetaan muotteihin yrttitäytteen päälle.

Perussuklaasta saa tuunattua helposti jälkiruoaksi sopivia suklaasuupaloja, jotka on maustettu omilla lempiyrteillä ja hedelmillä.

Suklaana voi käyttää esimerkiksi Fazerin sinistä.Voisi olla myös ihana hyödyntää raakasuklaan valmistuspakkausta näiden herkkupalojen tekemiseen.

Yrttisuklaat

Suklaan täyte valmistetaan ensin. Omassa testissä oli tällä kertaa kaksi täytettä.
nokkos-chili-kookostäyte.

Täytteen valmistus

Ekaan erään kokeilin nokkosta, chiliä ja kookosta.

Nokkosesta otin vain terveet lehdet, jotka silppusin saksilla pieneksi. Ne ryöppäsin kuumassa vedessä noin puoli minuuttia (20 sekuntiakin riittää) ja siivilöin jatkotyöstämistä varten.

Sitten sekoitin huhmareella hienonnetun chilin ja kuivatut kookospalat nokkosen kanssa täytteeksi.

minttu-omenatäyte.Toisessa erässä oli omenaa ja minttua. Omena oli pilkottu pieniksi kuutioiksi. Mintun silppusin saksilla pieniksi palasiksi.

Suklaan sulatus

Suklaan sulatin mikrossa aina 10 sekuntia kerrallaan ja sekoittelin lusikalla välillä. (Jos suklaata ei sekoita, riskinä on, että suklaa kärähtää ja sulattaa mahdollisesti myös muoviastian. Koettu on.)

Turvallisempi tapa sulattaa suklaa on tehdä se vesihauteessa.

Ainekset muottiin ja jääkaappiin

Lopuksi lusikoin täytteet silikonimuotteihin ja paperisiin vuokiin. Päälle kaadoin suklaata.

Suklaat saivat jähmettyä jääkaapissa tunnin. Sitten ne olivat valmiit.

nokkossuklaat.Nokkossuklaat olivat ihan ok, ja niistä tuli ihan nättejä. Pienet paperivuoat toimivat suklaissa hyvin.

omena-minttusuklaa.

Omena-minttusuklaat eivät olleet ehkä ihan yhtä kauniita, mutta perheraati äänesti nämä ehdottomasti paremman makuisiksi. Mehukas omena ja minttu sopivat suklaan kanssa erinomaisesti. Suosittelen kokeilemaan!

Kuvat Virpi Hirvensalo

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s